50 ting du skal holde op med

Lav din egen STOP-TO-DO liste og tag kontrol over dit eget liv

En af de helt store fordele ved at være coach, er at du lærer af dine klienter hele tiden.

Selv om jeg har lært en masse om, hvad det er for handlinger og ideer der blokerer for lykke og personlig vækst, så er det alligevel en fantastisk oplevelse, hver gang man hjælper en person til at få en rigtig AHA oplevelse – og se at hun/han begynder at kunne komme videre i sit liv.

Og det er ikke kun fantastisk at se på – disse AHA oplevelser vil altid lære dig noget om dig selv også. Du bliver opmærksom på områder, hvor du selv er låst fast og hvor du har en adfærd der ikke hjælper dig nogen vegne.

Ofte så kan vi være så fastlåste i vores situation eller problemer at vi slet ikke kan se, at der er andre muligheder, perspektiver, overbevisninger og handlinger før der kommer nogen og sætter et spejl op for os. Det kan være en klient, en ven en partner, eller bare noget vi hører eller læser. Så tænker vi – "Hvorfor hulen kunne jeg ikke se den løsning – den var jo lige foran". Ja – netop – den har været alt for tæt på til at du kunne se den.

Vores adfærd og rutiner er så fast en del af os selv, at det ofte er næsten umuligt selv at se, at de er årsagen til vores frustration.

Selv om vi mennesker – heldigvis- er meget forskellige, og ikke to situationer er ens, så er der alligevel nogle generelle skift vi alle kan foretage for at kunne få et bedre liv.

Disse skift er ikke altid lette – men det første skridt mod ændringer og vækst er OPMÆRKSOMHED. Altså at du bliver klar over hvor på landkortet du er og derefter beslutter hvilken retning du skal.

Dette spejl kan en gang imellem bare være helt simpelt. Måske bare nogle små spørgsmål du skal tænke over. I denne artikel har jeg samlet en række forslag til ting du kan holde op med – og forslag til hvad du i stedet kan gøre.

Du kan bruge listen som en inspiration til dig selv, og til de folk du arbejder med – om det er kolleger, klienter eller partnere. Listen kan bruges som en kontrakt – eller to-do liste (eller måske rettere stop-to-do liste) du laver til dig selv.

Jeg har sat et link på min blog til en WORD version af denne liste. Så kan du downloade listen og tilrette den til dine egne behov.

Du er nok ikke enig i dem alle, og det er højst sandsynligt at nogle af punkterne ikke gælder for dig. Men mange af tingene tror jeg vil få dig til at stoppe op og tænke. Det gør de i alle tilfælde for mig.

Og husk – du kan ikke opnå noget ved at bevæge dig VÆK fra disse ting. Du skal se på de ting du vil holde op med – og DEREFTER finde ud af hvor du vil bevæge dig hen imod.

Hvordan gik det med dine nytårsforsætter?

Stod du nytårsaften og flot proklamerede at I ÅR ville du begynde at træne, tabe dig, komme tidligt op om morgenen, holde op med at ryge, begynde at meditere, eller hvad det nu var?

Hvad er der siden sket? Kunne du holde fast i denne ny vane? Eller er denne ny vane stille og roligt gledet bort igen – eller kom den aldrig rigtig fra land?

Problemet med nye vaner er at vi mennesker altid søger imod det man kalder ”homeostase – altså en stabil situation – allerhelst det gamle vi kender i forvejen. Det med at ændre på vores vaner er ikke noget vi er så tossede med.

Jeg er lige kommet i gang med en ny strategi – nemlig at komme i fitness center. Det er ikke altid let, men der er nogle ting der gør det muligt, og de tips vil jeg give dig her.

 

Det rette mindset (den rette indstilling)

Når vi går I gang med at ændre adfærd, så tænker vi ofte I sort/hvidt – alt eller intet. Vi har det altså godt når vi følger de mål vi har sat os, og har det skidt, hvis vi ikke gør og fejler. Men det at fejle og falde i en gang imellem er en del af processen, men vi har alle en tendens til en masse negativ indre snak, når det drejer sig om at ændre vaner. Måske fordi det ofte er gået galt for de fleste af os. Men disse negative tanker hjælper dig ikke ret meget.

Personligt så er jeg ret nysgerrig, og det bruger jeg som en hjælp i de situationer jeg fejler. Når tingene ikke går som jeg ønsker, så kigger jeg på HVORFOR det gik galt - i stedet for at banke mig selv i hovedet med en fast og tung genstand. Er der noget jeg kan lære af det her – hvilke ting i mig gør at jeg f.eks. ikke får mig snøvlet sammen til at komme af sted til det fitness center?

Disse ting hjælper mig med at komme tilbage på sporet, når vognen er hoppet af.

 

Hvordan motiverer du dig selvnår du møder modstand?

genertHvordan motiverer du dig selv når du oplever modgang

Det er ikke ret mange mennesker der er så heldige, at de aldrig oplever modgang og skuffelser. Måske føler du at du har haft mere end rigeligt af modgang. I denne tid er der mange mennesker der føler en masse modgang. Alt for ofte så føler vi at vi gør vores allerbedste – men uden at det giver det resultat vi håbede på.

Nogle gange kan det være, at du ikke selv lever op til det du havde håbet på. At du ikke føler du gør det godt nok. Når du virkelig ønsker at nå et bestemt mål, så kan skuffelser og det der kan se ud som fiaskoer virke virkeligt demotiverende.

Så hvordan får du så dig selv samlet op igen og kommer tilbage på sporet når dette sker? Hvordan finder du energien til at komme op på hesten igen?

Her får du nogle små mentale øvelser der kan hjælpe dig, dine coachees, medarbejdere, eller klienter.

Få det ud af det nye år du gerne vil

Hvordan får du det ud af det nye år som du gerne vil?new-years-resolution

Hvert år laver rigtig mange mennesker en masse nytårsforsætter. Ofte så handler disse om vaner vi gerne vil af med, eller vægt vi gerne vil af med.
Desværre så er disse forsætter glemt meget hurtigt, og meget få af dem overlever til efter marts. En af de væsentligste grunde til dette er at det er hulens svært at komme af med dybt indgroede vaner. Det med en ”kold tyrker” lige efter en dejlig jul, er ikke noget vi er så tossede med.

Set fra den positive side, så er der jo smukt at stå nytårsaften og se ind i det nye år med alle disse positive intentioner om at gøre det nye år endnu bedre, end det gamle.

Derfor så er det meget bedre at gøre disse forsætter til noget mere håndgribeligt som mål. ”Ja tak” siger du så nok. Det siger alle lige nu, men læs nu videre, for det kunne være der var nye vinkler på det her.

 

Se tilbage - se fremad - vær i nuet

Se tilbage – Se fremad - Vær i nuetGoalSetting1

Så er vi i gang med det nye år. Ofte har vi en masse forventninger til det nye år, og en masse tanker om det gamle år vi siger farvel til. I denne artikel vil jeg give dig en enkel og meget effektiv NLP proces, som jeg bruger på sådanne tidspunkter. Den tager ikke ret lang tid, og de fleste der prøver den får en masse ud af det.


Hvert nytår ser vi ofte tilbage på året der gik. Akkurat som dronningen og Statsministeren gør i deres nytårstaler. Vi ser også frem og tænker måske over hvad vi gerne vil opnå. Men det er som regel bare løse tanker. Hvis du gør det på en mere systematisk måde, så kan du virkelig få et stort udbytte. Og bare rolig – det tager kun ganske kort tid.

 

Lev et autentisk liv

 
Et autentisk liv? Er det ikke noget for hippier i Goa, eller noget noget fra tresserne?

Nej!! det er det ikke – men betegnelsen kan godt lyde lidt alternativ for mange.

Hvad betyder det at leve et autentisk liv egentligt? Man kan også kalde det at leve et liv i balance. Her er der nogen forslag.
 

Kend dit livsformål

Vandrer du gennem dit liv uden formål, og plan og håber på at finde lykken, sundhed, og fremgang? Find ud af hvad dit livsformål er, og lav din egen formålserklæring. Akkurat som mange firmaer har det – Eller burde have. Det skal ikke være et mål, men mere en overordnet vision med dit liv.
På den måde har du altid et godt kompas som du kan bruge når du bliver stillet overfor nye valgmuligheder. Fører denne mulighed mig imod eller væk fra mit livsformål. Derved bliver det også meget lettere at opstille ens mål. 

 

Kend dine værdier

Hvad ligger du mest vægt på? Lav en top 5 eller top10 liste over dine peronlige værdier. Det kan være sikkerhed, tryghed, frihed, familie, personlig eller åndelig udvikling eller noget helt andet.
Hvis du allerede har nogle mål i livet, hvor godt passer de så med dit livsformål og dine værdier.
Passer de ikke godt, ås vil jeg anbefale dig at revidere målene, for ellers bliver de svære at opnå. 

Mulighedernes dør

 

Når mulighedernes dør åbner sig...........
 
Alle kan opnå det de vil. Mener du også det?  Men der er lige noget vi skal kigge på her.

Dem der får succes, er dem der går gennem mulighedernes dør når den åbner. Det ved vi alle godt. Men hvad er egentlig hemmeligheden ved at komme igennem denne dør? Nogen kalder det også ”window of opportunity”
 
Det er at være lige uden for døren når den åbner – og være klar til det.
 
Der er en historie om Frank Sinatra. Han fik sin store mulighed, mens han arbejdede som tjener. En dag mens han var på arbejde, så han pludselig et af de største navne indenfor musikindustrien, sidde og spise.
Frank gjorde noget utroligt. Han ryddede bordet ved siden af denne mand, stillede sig op på det, og sang det bedste han kunne. Han vidste at han ville blive fyret for at gøre det, men hvor mange gange ville han få denne unikke mulighed? Du kender selv resten af historien.
 
Du ved aldrig hvornår mulighedernes dør åbner sig for dig. For nogen kommer den store mulighed tidligt i livet, og for andre kommer den senere. Men for alle der har succes gælder det samme: De var klar….
Og for alle dem der var klar når døren åbnede sig, er der tusinder der ikke var.
 
Så det vigtigste er altså: VÆR KLAR!
 
Er du klar? 

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
 207 Regent Street - London W1B 3HH

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

  • MCbanner 260 65
  • MBCbanner-260-65
  • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.