Er du lige så tålmodig som din GPS?

De fleste af os har en GPS navigator i en eller anden form. Det kan være i vores bil eller i vores Smartphone.

Kender du det at du kører afsted, og din Navigation siger ”drej til højre om 300 meter”. Du mener du kender vejen og ignorerer meldingen og kører videre. Navigationen siger ”når det er muligt – foretag en U-vending”.

Det gør du heller ikke, men kører bare videre. Navigationen udregner en ny rute, og siger – ”drej til venstre om 500 meter”. Og det bliver den tålmodigt ved med – selv om du ignorerer dens instruktioner gang på gang.

Når min navigation har gjort det, så er der en ting der har slået mig. Ikke en eneste gang kan man spore bare det mindste irritation i stemmen hos navigationen.

Hvis det havde været en anden person, der havde siddet ved siden af og læst i et kort, så havde det nok lydt lidt anderledes. ”Hvad dælen – hører du slet ikke efter”, ”Hvorfor ignorerer du det jeg siger?” og så videre.Men ikke hos en GPS navigator – næ nej. Ingen frustrationer at spore selv om den hele tiden skal udregne ny ruter.

Måske kunne vi mennesker godt lære noget af vores GPS navigatorer. På trods af at vi inderst inde godt ved at disse irriterede reaktioner sjældent er særligt produktive, så kommer de alligevel ud med jævne mellemrum.

Selv om jeg godt ved at en GPS er en maskine, så kan jeg godt af og til forvente lidt irritation fra ”hendes side” (min GPS stemme er en kvinde), når jeg bliver ved med at ignorere det hun siger. I andre tilfælde ved jeg, af erfaring, at det ikke er fornuftigt at ignorere beskeder.

Det skulle ikke undre mig at senere versioner af GPS navigatorer vil kunne leveres med et lidt mere følelsesladet sprog.

Men de nuværende navigatorer lader sig ikke påvirke. De føler sig ikke overset, ignoreret, eller svigtet. De reevaluerer gang på gang situationen og indretteder sig efter den – uden det mindste brok.

Så på en måde så elsker jeg disse navigatorer. Ikke kun fordi de kan hjælpe mig igennem selv de mest besværlige byer, men også fordi jeg tror vi kan lære af dem.

Ud med de negative tanker

motivation-skilt

Jeg har aldrig mødt nogen der har sagt til mig: “Jeg er altid negativ, og det fungerer fint for mig. Jeg kan bare ikke vente med at komme op om morgenen”

Alligevel er der mange der er skeptiske omkring positiv tænkning. Mange mennesker siger at det med at tænke positivt ikke fungerer, eller at det er ”urealistisk”. Specielt i disse turbulente tider, hvor vi alle bliver bombarderet med, ikke så positive nyheder.

”Se dig omkring” siger de ”Hvordan kan du overhovedet være positiv?”

Så lad mig spørge: Kan verden blive et mere positivt sted, ved at fylde mere negativitet i den?

Her er et lille billede: Hvis du kommer ind i et koldt og mørkt rum. Bliver dette rum så bedre og mere behageligt at være i ved at fylde mere kulde og mørke ind i det?

Næ vel!!  Det hjælper at fylde mere lys og varme ind i rummet. Sådan er det også med verden, dit forhold, dit job - ja – overalt.

 

Sandheden er at du selvfølgelig får noget ud af din negative tænkning:

  • Du bliver lettere syg, så derved kan du få endnu mere at være negativ over
  • Det er ikke så behageligt at være sammen med dig, så derfor får du mere fred og alene tid.
  • Du er ikke så attraktiv en medarbejder, så derved kan du pludselig få en masse mere fritid.
  • Det vil også begrænse hvad du kan opnå, så derfor bliver der ikke stillet så store forventninger til dig.

 

Jeg har ikke tid

Jeg har ikke tid!!!

Prøv at læse denne lille historie om den udvikling vores arbejdsliv har taget:

 

MIN TIPOLDEFAR arbejdede i 12 timer daglig - også lørdag. Det var en arbejdsuge på 72 timer. Ved siden af passede han en have med et lille hus, var kasserer i skyttelauget, strålefører ved det lokale brandværn, tenor og nodeskriver i sangforeningen. Han klippede selv sine 6 børn, forsålede familiens fodtøj, kløvede 8 kubikmeter brænde til vinteren, samt lavede det meste husgeråd selv.


MIN OLDEFAR var kommet, ned på en arbejdstid på 54 timer. Han overtog haven og var også strålefører. ligeledes var han medlem af skytte lauget, og i sangforeningen var han baryton. Men han havde ikke tid til hverken at være kasserer eller nodeskriver. Han klippede heller ikke sine 4 børn, og hans brændselshugst indskrænkede sig til 1 kubikmeter, fordi han var begyndt at fyre med kul. Husgeråd var da noget man købte.

MIN FARFAR arbejdede 48 timer om ugen. Også han var havemand og medlem at skyttelauget. Men han havde hverken tid til sang eller frivillige tjenester i brandvæsenet. Hans 2 børn gik til frisøren. Brændselshugst til vinteren? Nej, men han lavede lidt husflid nu og da.

MIN FAR er traditionstro og derfor medlem af skyttelauget, men han kommer der aldrig. Han har opgivet familiehaven. Den betaler sig ikke længere, og han har ingen børn hjemme. Brændsel og kul til vinteren? Næ, han har fået elvarme. Hvordan skal han ellers få tid til noget som helst i vor forjagede tid. Han arbejder jo trods alt 45 timer om ugen.

OG JEG? Jeg har overhovedet ikke tid til noget. Ikke tid til at synge og slet ikke til frivillig tjeneste. Hvordan skulle det dog gå til med en så opslidende lang arbejdstid på 37 timer om ugen?

 

Vi lader billedet stå lidt.

Smil for hulen!!


Der er ikke noget bedre end at begynde en samtale med et smil.

Der findes heller ikke nogen bedre måde at bryde isen mellem to mennesker på end at komme med et stort varmt smil. Når jeg går på gaden, så synes jeg desværre at jeg mest ser stressede, bekymrede og alvorlige miner. Det er en skam. 95 % af de problemer vi møder med andre mennesker kunne oftest klares fredeligt med et smil.

Efterfulgt - selvfølgelig - af en reel interesse i at få løst sagen til begge parters tilfredsstillelse.

Det faktum at de færreste mennesker gør dette - smiler altså - vil jo bare gøre det endnu lettere for dig at skille dig ud og få endnu bedre forhold til dine medmennesker.

 

Den gyldne Time - Få mest muligt ud af din dag

 

Som jeg ofte har skrevet om, så bliver du det du tænker mest på. Og det allervigtigste er hvad du tænker på, når din dag begynder.
 

Begynd dagen rigtigt

Brug en halv times tid hver morgen til bare at sidde - eller ligge - og tænke over dine mål.
Hvis du læser biografier om succesfulde kvinder og mænd, så vil du se at de fleste af dem var gode til at komme i gang om morgenen - og ikke mindst - bruge tid for dem selv.
 

Fyld dit sind med positive tanker

Den første time på dagen kan man kalde Den Gyldne Time. Det er altid den første time på dagen, der sætter dagsordenen for resten af dagen.

De ting du gør og tænker på, i denne første time på dagen forbereder dit sind, og gør dig klar til dagen.
Så brug denne gyldne
time til at tage dig tid til at tænke over dine mål for i dag, i morgen og dine mere langsigtede mål.

Ryd op i din kalender

For dig der har travlt..

Strømlining af dit liv....

 

Er din tidsplan tætpakket med ting du skal gøre, og møder du skal til?

Dette arbejdsniveau bliver mere og mere normalt. Rent faktisk, så er vi - på trods af alle de tidsbesparende / effektiviserende hjælpemidler vi har - mere travle nu, end for år tilbage hvor vi ikke var så effektive med vores tidsforbrug.

Mens mange mennesker siger de gerne ville have mindre travlt, så er det meget ofte svært at føre det ud i livet.
Hvordan skal vi skære ned på vores travle tidsplan? Alt er jo vigtigt - ikke sandt?
Her er der nogle tips til dig, når du skal skære lidt i dit tidsskema.

 

Kom i kontakt med dine værdier

Det er en meget populær øvelse blandt coaches, netop fordi den er så effektiv.
Lav en liste over dine kerneværdier. Hvad er det?

Det er de ting der betyder allermest for dig, i dette liv. Mange nævner familie, helbred, frihed, integritet, lykke, og så videre. Du kan også kalde disse ting dit livsformål.

Giv dig tid

 

Forestil dig du ligger på din drømmestrand (Måske har du lige været der på din ferie)

Du ligger og kigger på en solnedgang i de smukkeste farver du kan forestille dig. Der blæser en skøn varm brise i ansigtet på dig, og du nyder den friske duft af hav. Du ligger med ham/hende du elsker og i nyder virkelig hinanden. Du føler en lykke og intensitet du ikke har følt før. I kan høre skøn musik i det fjerne. Alt er bare helt perfekt og super romantisk.

”DYT DYT DYT !!! Ja – taaaak – tiden er gået. Næste tak”

”Hvad???? Hvad mener I???”

“Jeres tid er gået – Vi har ikke hele dagen. I skulle have været færdige for længe siden”

”Men……”

”Ikke noget men – Hvis I ikke kan ordne al Jeres kærlighed og nærvær på 3-5 minutter, så er det jeres problem. Vi har et univers at køre her… Så videre…ud med Jer!!”Det kan godt være du synes, dette eksempel er lidt langt ude, men det er jo rent faktisk der vores verden er på vej hen. Hvis du ikke kan være færdig på fem minutter eller mindre - så glem det. Der er ikke tid – vi skal videre – videre!!!

Strategier til dig der har travlt

Strømlining af dit liv….

Nu er ferien ved at være slut, og måske er du allerede begyndt på arbejde igen.

Er din tidsplan allerede tætpakket med ting du skal gøre, og møder du skal til? 

Dette arbejdsniveau bliver mere og mere normalt. Rent faktisk, så er vi – på trods af alle de tidsbesparende/effektiviserende hjælpemidler vi har – mere travle nu, end for år tilbage hvor vi ikke var så effektive med vores tidsforbrug.

Mens mange mennesker siger de gerne ville have mindre travlt, så er det meget ofte svært at føre det ud i livet. Hvordan skal vi skære ned på vores travle tidsplan? Alt er jo vigtigt - ikke sandt?

Her er der nogle tips til dig, når du skal skære lidt i dit tidsskema.
 

Kom i kontakt med dine værdier

Det er en meget populær øvelse blandt coaches, netop fordi den er så effektiv.

Lav en liste over dine kerneværdier. Hvad er de? Det er de ting der betyder allermest for dig, i dette liv. Mange nævner familie, helbred, frihed, integritet, lykke, og så videre. Du kan også kalde disse ting dit livsformål.

Kig derefter på de ting du har på dit tidsskema.

Hold hver eneste punkt på dit skema op, mod din liste af værdier. Tænk over om dette punkt på din tidsplan, fører dig hen imod disse kerneværdier – eller om den fører dig væk fra dem?
Overvej om du kan fjerne de ting der ikke er på linje med dine kerneværdier.
 

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
 207 Regent Street - London W1B 3HH

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

  • MCbanner 260 65
  • MBCbanner-260-65
  • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.