Hvordan bliver du synlig på en positiv måde?

Vi vil alle sammen lægges mærke til - og det skal helst være for noget positivt.  Men hvordan kan du blive synlig for dine omgivelser - for eksempel på dit arbejde - uden at det kommer til at virke negativt?Curious

Her er der nogle små enkle tips:

 

Få dem omkring dig til at tage sig godt ud

Tager de sig ikke godt ud, så gør du det heller ikke. Vær sikker på at du giver dit bidrag til at give et godt indtryk af gruppen, og organisationen. Som en lille metafor så skal du huske på at tidevandet løfter alle bådene.

 

Vær entusiastisk og begejstret for Jeres projekter

Ved at være positiv, og optimistisk udstråler du en form for selvsikkerhed der bliver bemærket.

 

Benyt lejligheden til at gøre opmærksom på dig selv

Dette er ikke praleri hvis du gør det ordentligt. Påpeg specifikke og målbare resultater af dit arbejde uden at gøre det på bekostning af andre. Du skal måske glemme janteloven lidt.

 

Bidrag til andres succes.

Tilbyd din hjælp og dine gode råd til andre. Del ud af den viden du sidder inde med og styrk også andre på den måde. Så styrker de også dig. En organisation er afhængig af at alle bidrager, og ingen har noget ud af at du sidder og holder på din viden.

 

Se positivt på dine problemer

balance2Det er ikke det der sker i dit liv, der har betydning. Det er hvordan du REAGERER på det der sker, der   betyder noget for dig. Dette gælder specielt hvis du møder uventet modstand og problemer.

I denne artikel vil jeg lære dig nogle enkle og effektive strategier til, hvordan du kan sikre at du tænker og ikke mindst handler positivt – i alle situationer du kommer ud for.

Her er der nogle tips til hvad du kan gøre:

 

Fokusér på fremtiden

Lige meget hvilke udfordringer du kommer ud for, så fokusér på fremtiden og ikke på fortiden. I stedet for at bekymre dig over, hvem der gjorde hvad, og hvem der skal have ansvaret, så fokusér på hvad du gerne vil opnå, og hvordan du skal gøre det.

Skab et krystalklart mentalt billede af dit ideelle resultat/løsning, og foretag så alle de handlinger du overhovedet kan for at gøre det til virkelighed.

 

Fokuser på løsningen – ikke problemet

Når du møder besværligheder, så fokuser på løsningen – aldrig på problemet. Det er en meget almindelig fejl, at vi mennesker fokuserer på problemet og ikke på løsningen. Det duer jo ikke. Hvad nu hvis der går ild i dit hus, og du kun tænker på ilden? Det du skal tænke på, er at få slukket ilden.

Problemer er negative - løsninger er positive. Så snart du begynder at se på løsninger i stedet for problemer, så vil du jo også blive et meget mere positivt og konstruktivt menneske.

 

Se efter det gode i alt der sker

Gå altid ud fra, at der er noget godt gemt i de udfordringer du møder. Den kendte forfatter og præst Norman Vincent Peale skriver i sin bog ”Vær positiv – lev lykkeligt” at ”Når gud giver dig en gave så pakker han den altid ind i problemer”. Jo større gave du får, jo flere problemer er den pakket ind i. Men hvis du sørger for at lede efter ”gaven” og ikke problemerne – så finder du den også.

 

Beslut dig for at være noget specielt

standout1De fleste mennesker vil gerne være noget specielt – være lidt anderledes end de andre. Være god til noget. Sådan har de fleste af os det lige fra vi er små. Men de færreste gør noget ved det, og bryder ud af den gennemsnitlige standard ramme.

Hvis du gerne vil bryde ud af denne Hr. og Fru gennemsnit boks – og begynde at skille dig ud fra flokken, så skal du først tage en bevidst beslutning om det.

De mest bemærkelsesværdige mennesker i verden er meget handlingsorienterede – og af en god grund. Hvis du ikke handler, og gør det på en beslutsom måde – så er der ingenting i dit liv der ændres. Så bliver tingene ved med at være som de altid har været – og det er der jo ikke noget specielt ved.

Det første skridt du skal tage for at blive speciel sker i dit eget hoved. Du skal tage en KLAR beslutning om at skille dig ud fra gennemsnittet. Derefter skal du så selvfølgelig HANDLE og gøre noget ved det.

Hvordan man definerer det at ”være speciel” er meget individuelt. Det behøver ikke at du skal rejse jorden rundt på trehjulet cykel, eller få indopereret silikone horn i panden. Det kan være det er noget meget mere nede på jorden. Måske vil du genindføre hønsestrik i familien, starte din egen virksomhed, blive kunstner, starte dit eget politiske parti, eller bare gøre lige netop det du har lyst til. Det er kun dig der kan beslutte hvad dette ”specielle ” er for dig.

Her er der nogle tips til hvordan du kan gøre det.

Stil dig selv bedre spørgsmål

I denne udgave af nyhedsbrevet får du et lille tip til et spørgsmål, som du kan stille dig selv. Eller rettere – en lille twist på et spørgsmål, som kan gøre en kæmpe forskel for dig.question-mark

Du kender sikkert dette med, at du står med en ide til et nyt projekt. Du er helt oppe at køre over din ide, og tænker over alle de muligheder der er i det. Men ret hurtigt, så begynder din indre skepsis at komme ind over og spørge ”Kan jeg gøre dette?”

Sådan har de fleste af os det - men det er et helt forkert spørgsmål at stille dig selv.

Så snart vi stiller os selv det spørgsmål OM noget er muligt, så begynder det at vælte frem med hundredvis af grunde til at det ikke kan lade sig gøre.

Dybest set, så er de fleste bange for at prøve nye ting, tage risici, være sårbare, og virkelig gøre noget – bange for at handle.

Derfor så er det allermest sikkert (tror vi) at holde hovedet nede og holde sig til det kendte – det alle de andre gør. Så sker der i alle tilfælde ikke noget ubehageligt. De fleste mennesker vil gøre rigtig meget for ikke at skille sig ud fra mængden.

Det er derfor at din bevidsthed/underbevidsthed kommer med alle mulige grunde til at du skal lade være med at gøre det – simpelthen for at holde dig på den helt sikre side og beskytte dig. Og denne funktion er i mange tilfælde rigtig god og nyttig, og det er en af grundene til, at vi har klaret os så godt som race op gennem evolutionen.

Men når det handler om nytænkning og ændringer, så er det ikke så smart.

Så hør dog efter - lederens vigtigste værktøj

Så hør dog efter!!!

I modsætning til hvad mange tror (og de fleste praktiserer), så er en leders vigtigste job ikke at tale, dirigere, eller give ordrer.

En leders vigtigste opgave er at lytte.

Man kan koge det ned til de fire vigtigste ord en leder kan bruge: "Hvad mener du med det?"

Lytning skulle være en lederes allervigtigste opgave. De skal være indsamlere af input, ideer, feedback, meninger, perspektiver og personlige oplevelser. Kun på den måde kan man som leder tage velunderbyggede beslutninger.

Richard Branson har en gang sagt: "Hvis du er en god leder - så er du en god lytter"

Det med at det er vigtigt at være god til at lytte, gælder jo bestemt ikke kun for ledere. Det gælder for os alle - på alle livets områder. Desværre er lytning nok noget af det mange mennesker oftest glemmer.
Hvis du prøver at observere dine omgivelser, så vil du også se hvor elendige lyttere mange af os er.

Mange mennesker skader og nedgør vore relationer rigtig meget, simpelthen fordi vi ikke lytter ordentligt.

Her er der et par eksempler:

Fornærmende
Det er nok de værste. De viser helt klart at du er uvigtig i deres øjne, eller at samtalen keder dem. De viser det ved at kigge på mobil, email, brochurer, eller alle andre steder end i dine øjne.
Det er velkendt at en af Bill Clintons mest fantastiske færdigheder er, at han lytter intenst til den han taler med - uanset hvem det er. Og uanset hvem der ellers er i lokalet.
Det siges at, hvis han taler med en, så afbryder han ikke en gang øjenkontakten for at række ud efter et glas vand. Han vil føle efter det - men han vil aldrig lade være med at kigge dig i øjnene. Han får virkelig en til at føle at du er den vigtigste person på jorden, når du taler med ham.
 

Ni tips til at blive ufattelig kedelig

Kan du selv vælge om du vil være en interessant person, eller en kedelig tørvetriller?

boring2
 
Et langt stykke hen ad vejen kan du. Der er flere ting du kan gøre for at dit selskab og din konversation bliver mere interessant - og der er bestemt også ting du kan gøre for, at det er en hård kamp at holde sig vågen i dit nærvær.
 
Hvis dit mål er at være maksimalt kedelig, så prøv tingene på denne liste. Er dit mål at være en interessant og spændende person - så prøv det modsatte. Held og lykke...

 

Tal kun om dig selv og det du gør

Fortæl andre om dig selv og dit liv. Vid med dig selv at du er det mest spændende menneske og del din begejstring for dig selv med andre.
Lad helt være med at stille spørgsmål til dem du er sammen med, for så tager de bare taletid.
Undlad at vise interesse i andre mennesker og vigtigst af alt - lyt ikke til hvad de fortæller.
Afbryd dem mens de taler og hvis de kommer i gang, så brug tiden mens de taler til at forberede det du vil sige,  så er du klar til at fortælle videre næste gang de trækker vejret.
 

Se en masse TV

Spild ikke tiden på at læse, og have hobbies. Hold dig til TV serier, sportsudsendelser og udsendelser hvor man bliver stemt hjem - en efter en.
 
 

Gør de samme ting hver dag

Sørg for at få en fast rutine i det du gør - og lad for guds skyld være med at afvige fra det. Prøv ikke noget nyt og spændende - det kan være ret så farligt.
 
 

Spild ikke tiden på bøger og kunst

Undgå biografer, teatre, litteratur, magasiner, ny musikformer, og koncerter. Det du kender er alligevel det bedste.

I morgen er den travleste dag på ugen

Seks måder at undgå at udsætte

I Spanien har man et ordsprog der siger: ”I morgen er ofte den travleste dag på ugen”.

I Spanien har man det med jo med at sige ”Manana”, men jeg tror at dette ordsprog er gældende i hele verden.

Vi udsætter ting, smøler og forsinker vore opgaver. Mine hylder er ofte befolket med små stakke der skulle have sorteret for længe siden. Måske arkiverer de sig selv – men nej.

Ligegyldigt hvilken opgave det drejer sig om, og hvilken undskyldning du måtte have, så kan disse små tips hjælpe dig med at gøre i dag, hvad andre mennesker udsætter en måned mere.1. Spørg dig selv. Hvad er det der holder mig tilbage? Vi mennesker udsætter og forsinker af mange forskellige årsager. Mange gange er vi ikke helt selv klar over, hvorfor vi gør det. Nogen er bange for at gøre fejl, andre er bange for succes. Nogen undgår kedelige opgaver, og andre undgår ubehagelige konfrontationer. Hvis du kender årsagen til problemet, så er det også lettere at få det løst.


2. Behøver du i det hele taget at gøre det? Det er et simpelt spørgsmål – men alligevel godt. Nogle gange undlader vi at udføre en opgave – simpelthen fordi vi ikke synes den er vigtig nok. Så tænk over om du i det hele tager behøver at tænke over den mere? Hvis ikke så frigør dig fra den mentale byrde opgaven er på dig. Slet opgaven fra din liste og tænk på noget andet.

 

3. Bed om hjælp. Nogle ting kan man bare ikke gøre alene. Det er ingen skam at bede om hjælp. Overvej om det er mere effektivt at få andre til at udføre opgaven. Er din tid måske bedre og mere effektivt brugt andre steder og på andre opgaver? Nogle gange er det bedre og mere effektivt at betale sig fra at få andre til at gøre opgaven.

Sæt grænser - styrk din integritet

Sæt grænser – Styrk din integritet

Det at opstille grænser er en vigtig del af det at skabe det liv der virker for dig. Det har ikke noget at gøre med at være egoistisk, men det har noget at gøre med at beskytte dig selv. Du kan jo ikke hjælpe andre hvis du ikke selv har styrke og overskud.

Med grænser mener vi i denne forbindelse de linier du trækker i dit liv. Du bestemmer hvad der er ok, og hvad der ikke er ok. Hvor langt andre kan gå med dig, og hvad du vil gå med til. Man kan også kalde det at styrke ens egen integritet.Hvis man ikke har været vant til at sætte særligt definitive grænser, så kræver det en del træning at gøre det. Ens omgivelser kan også blive lidt overraskede over den pludselige ændring, men normalt så vil det give stor respekt at gøre det.

Udvikling af denne evne til at sætte grænser er en meget vigtig del af det, at opnå det du gerne vil, og det er et meget vigtigt element i coaching.

Det første skridt på vejen er at finde ud af, at du værdsætter dig selv nok til at sætte disse grænser, og det andet er at værdsætte andre nok til, at du vil bruge tid på at vise dem hvordan de omgås dig.

 

Vis omsorg

Det at sætte grænser er også at vise omsorg for andre. Du er en lærer der lærer andre hvordan de skal omgås dig, og kommunikere med dig. Vær en rollemodel og respekter andres grænser. Overhold deres grænser, og lær dem hvordan de respekterer dine personlige grænser.

 

Neutral tone

Når du sætter en grænse så er det vigtigt at du gør det med i en neutral tone. Hvis der er en aggressiv tone, eller en svag tone, så kan budskabet blive tabt, og klarheden om hvor grænsen går, bliver væk.

Træn dig selv i at tale i et neutralt tonefald.

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
 207 Regent Street - London W1B 3HH

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

  • MCbanner 260 65
  • MBCbanner-260-65
  • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.