Hvad er loven om tiltrækning?

Hvad er Loven om tiltrækning?

Der er rigtig meget snak omkring "Loven om tiltrækning" lige nu, selv om selve konceptet har været kendt i århundreder.
Disse ideer har været brugt af rigtig mange mennesker gennem historien. Blandt andet har man fundet ud af, at Beethoven, Einstein, og selv
Jesus levede og tænkte efter disse "regler".

Men du bruger jo selv disse universelle love, hver eneste dag - om du er opmærksom på dem eller ej. 
Du bruger jo også alle de andre "love". F.eks. Tyngdeloven som du jo ikke behøver af kende til, for at den gælder i dit liv.
Hvis du hopper ud fra et højhus, så bliver du jo ikke hængende i luften, fordi du ikke kender til tyngdeloven, eller forstår hvordan den virker. Så disse love gælder for alle.

Den væsentligste grund til at der er så meget snak om loven om tiltrækning (Law of attraction), er selvfølgelig at den er blevet populariseret af filmen The Secret, som er blevet omtalt af Oprah, og Larry King på CNN.

Det er en kæmpe fordel for dig at kende til disse love, eller principper, som jeg foretrækker at kalde dem. Hvis du bruger dem til din egen fordel, kan du, mere bevidst, tiltrække det du ønsker ind i dit liv. I stedet for bare at lade dine tanker flyde og derved risikere at tiltrække noget negativt. Eller i alle tilfælde leve mere tilfældigt. 

 

Loven om tiltrækning

Hvordan virker loven om tiltrækning?

Helt basalt, så virker loven om tiltrækning sådan: 

 • Du skaber din egen virkelighed gennem dine tanker.
 • Det du fokuserer dine tanker og følelser på, er hvad du kommer til
 • at opleve i dit liv.
 • Hvad du tror vil ske i dit liv - kommer til at ske.
 • Det du fokuserer på vokser.

 

Nu kan det jo godt være at du sidder og tænker at "det kan ikke passe, for så ville alle jo have deres ønske liv". Men helt så enkelt er
det desværre ikke.

Udfordringen er at tænke på den rigtige måde, og fordi vi har vænnet os til at tænke på en bestemt måde, kan det være hundesvært at ændre. 
Men fat mod kære {!name}, vi skal nok hjælpe dig.

For eksempel, så tænker mennesker med gæld "Jeg mangler penge til at betale mine regninger".

Hvad sker der så? Det de rent faktisk fokuserer på, er deres mangel af penge og mange regninger.
Og vupti - Det du tiltrækker her, er mere mangel af penge og flere regninger.

Var det det de ønskede?

Nej selvfølgelig ikke. Så det er her, kendskabet til Loven om tiltrækning kommer ind i billedet.
Meget ofte når man spørger mennesker hvad deres mål er, så fokuserer de på det de IKKE ønsker. Hvordan ser deres liv ud? Der er masser af
de ting, de IKKE ønsker.
 

Hvorfor virker det sådan?

Det er et meget almindeligt spørgsmål, og der er mere end enforklaring på dette.
 

Den spirituelle forklaring: 

Vi består alle af energi (kvantefysikken) og vores energi opererer på forskellige frekvenser. Vi kan ændre vores frekvens ved hjælp af positive tanker. Specielt med taknemmelighed for det vi allerede har. Jo mere positive følelserne er, jo højere vibration.

Ved at du tænker taknemmelige, positive tanker og følelser, og ved at fokusere på dine drømme, frem for dine frustrationer, kan du hæve din energi frekvens. Jo mere positiv du er, jo højere frekvens udsender du. Derved vil loven om tiltrækning bringe dig flere positive ting (af høj frekvens) ind i dit liv.

Hvad du tiltrækker, afhænger helt af, hvor du fokuserer, og retter din opmærksomhed. Det kender du fra dig selv. Hvis du en dag er rigtig negativ, så løber du næsten kun ind i negative mennesker og negative oplevelser. Mens hvis du er rigtig positiv, så oplever du næsten kun positive
ting.

Når du skal tiltrække noget, så skal du tænke på det, som om du allerede har det. Ellers tiltrækker du, at det kommer i fremtiden. Og fremtiden - ja det vil jo altid være fremtiden.

 

Den traditionelle videnskabelige forklaring:

Hvis du er en af dem, der gerne vil have, at tingene kan bevises videnskabeligt, så kan vi selvfølgelig også levere det. Ved at fokusere på det positive i vore liv og tro på at de mål vi har, er mulige, så har vi mennesker en tendens til at turde tage større risici, opdage flere løsninger, og lukke op for nye muligheder.

I modsat fald, hvis vi ikke tror på, det kan lade sig gøre, så har vi jo som regel tabt på forhånd. Vi tager ikke imod de muligheder, der kommer til os. Vi tror ikke på vi fortjener det, og vi saboterer vores egen succes.
Ved at ændre den negative "indre stemme" der ofte kører i hovedet på os, kan vi ændre de negative mønstre, og derved skabe nogle meget
mere positive, produktive, og sunde.

En god ting fører til en anden god ting, og en nedadgående spiral kan blive ændret til en positiv opadgående spiral. Så kan du jo selv vælge hvilken forklaring du selv mest hælder til. Men som du kan se på disse to forklaringer så er kernen den samme.

Hvad der får det til at virke, kan jo i bund og grund være ligegyldigt, bare du kender principperne og kan bruge dem til det du gerne vil.
Der kan i alle tilfælde findes masser af historier, og efterhånden også kvantefysiske videnskabelige beviser for loven om tiltrækning.

Hvis du er mere videnskabeligt interesseret, så vil jeg i en senere artikel komme ind på blandt andet undersøgelser omkring optimisme.
De viser at optimister har bedre helbred, større lykke og livskvalitet, og mere succes i livet.

De fordele som optimister har, er:

 • De fokuserer deres tanker på deres succeser
 • De er taknemmelige for det meste eller alt i deres liv
 • De ser deres fejltagelser som måder at lære på, og som muligheder
 • for at lære og styre den rigtige vej.
 •  

En af de væsentligste opgaver for blandt andet psykoterapi er jo også at ændre dine tanker i en positiv retning. Rigtig mange mennesker har også kæmpe succes med positive bekræftelser og visualiseringer.

 

De næste skridt

Nu har du fået en grundliggende indføring i de vigtigste principper i loven om tiltrækning. Du kan nu allerede så småt begynde at ændre dine tanker og meget bedre styre det du tiltrækker.

Her får du lidt flere praktiske tips til hvad du kan gøre - allerede i dag - for at begynde at bruge principperne. Når du læser videre, vil du kunne se alle de muligheder, det giver dig og få lyst til at kigge på vores nye online kursus om loven om tiltrækning. Læs mere helt for neden i artiklen.


Sådan gør du:
 

1. Lav en liste over det du er frustreret over. Lav en liste over alle de ting du er frustreret over - alle de ting du ikke ønsker i
dit liv, og som du gerne vil have ændret. Det kan være dit job, din økonomi, dit forhold og så videre.

2. Noter alt det positive. Start derefter en positiv journal. Tag hvert punkt på din liste ovenfor og skriv alt det positive du kan
finde om din situation.
For eksempel kan det være at det job du ikke er så glad for, giver dig en god løn. Måske er der gode kolleger. Det kan være tæt på hvor
du bor og så videre. Det kan være dit nuværende job lærer dig tålmodighed.
Find alt det positive frem - for det ER der. Og nøjes ikke med at skrive bare en enkelt ting, men lav mange punkter, og det må gerne være lidt langt ude. Om ikke andet så kan denne øvelse hjælpe dig med at finde ud af, hvad du ikke ønsker at gøre i dit liv.
Det betyder jo ikke at du f.eks. skal blive i jobbet du ikke kan lide. Det hjælper dig bare med at vende dine tanker til positive løsninger. Jeg håber du kan se forskellen her.

3. Oprethold en positiv attitude. Det betyder ikke at du skal smøre et stort smil på dit ansigt og dække over dine frustrationer.
Den hopper loven om tiltrækning ikke på. Det er dine følelser og tanker der gælder. Det betyder du skal arbejde på at føle dig taknemmelig for alt det du allerede har, og for hvad du forventer der vil komme.
Du skal skifte fokus fra dine følelser af mangel, og over imod følelser af taknemmelighed og velstand. Tro på dig selv, på din fremtid, på gud, universet (eller hvad du nu tror på) og vid at du kan lave alle de ændringer i dit liv, du vil.

4. Visualiser et bedre liv. Ved at opbygge og fastholde et visuelt billede af hvad du ønsker i dit liv (I stedet for at fokusere på hvad du ikke ønsker), er en meget effektiv måde at tiltrække positive ændringer og muligheder.
Lav en detaljeret liste over hvad du vil have i dit liv. Skriv i nutid, som om du allerede har disse ting i dit liv. Sæt dig og visualiser disse ting dagligt - gerne flere gange. Gør din visualisering så livagtig og levende som muligt. Mærk hvordan det føles at have disse ting i dit liv.

5. Tanke, følelse, handling. Vær sikker på at dine tanker, følelser, og din adfærd alle fokuserer positivt på dine mål.
Sørg for at dine frustrationer og bekymringer over din situation ikke tager over. Bekymringer er den allerhurtigste måde at tiltrække det du bekymrer dig over.
Så få dem ud af dit følelsesregister i en hulens fart. Hold din interne "selvsnak" optimistisk, brug daglige visualiseringsøvelser og reflekter over det liv du vil have.

Og husk så: At loven om tiltrækning IKKE fungerer uden at du handler på de vink og signaler du får. Det hjælper ikke at ligge passivt på sofaen og tænke positivt.


Ekstra Tips:

1. Styr dine tanker på samme måde, som du gør med positive bekræftelser.
Nemlig ved at fokusere på hvad du ønsker, frem for hvad du IKKE ønsker. Dette er meget vigtigt. I stedet for at tænke på at tænke "Jeg ville
ønske jeg var gældfri"
så tænk "Jeg er fri og økonomisk uafhængig".

2. Du kan eventuelt føre en taknemmeligheds journal, hvor du nedskriver alle de ting du er taknemmelig for.
Der er rigtig mange fordele ved dette. Så sørg for at have, det man på engelsk kalder "An attitude of gratitude" som skaber plads til mere
velstand og medgang. Hvis du fokuserer på det du er taknemmelig for - så tiltrækker det mere at være taknemmelig for. Så enkelt er det. Det du fokuserer på vokser - Husk det så!

3. Accepter tingene som de er. Det kan godt være du får din Latte galt i halsen her.
Men frem for at fokusere på alt det du er træt af, sur over, og som du gerne vil have ændret, så prøv at acceptere at tingene er som de er - lige nu. Både de gode og de mindre gode.
Det betyder ikke, at du skal lade alt være, som det er nu, men det betyder at du kan ændre dit fokus mod det, du vil have. Slut fred med tingene, som de er lige nu, og gå mod det du gerne vil have - på en positiv måde.Jeg håber, denne lille artikel har givet dig et godt billede af Loven og tiltrækning, eller Law of attraction som det hedder på Engelsk. Og måske gjort det lidt mindre mystisk.

 

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
  Limfjordsgade 50C, Gjøl, 9440 Aabybro

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

 • MCbanner 260 65
 • MBCbanner-260-65
 • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.