Lektionsoversigt - Coach uddannelsen

coachacademy-banner1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her får du et overblik over hvad Master Coach uddannelsen indeholder.

 

Modul 1. Introduktion til Master Coach uddannelsen

I denne første del gennemgår vi, hvordan du bedst kommer i gang med din coach uddannelse, og hvordan du får allermest ud af din uddannelse.

Der er gode råd, og ideer til hvordan du organiserer din læring.

Det er også her du opretter dig på Coach Academy forum, så du har kontakt med alle nuværende og tidligere kursister på Master Coach uddannelsen.

Modul 2. Master coach Modellen – hvordan vi lærer dig at coache

I dette modul kigger vi på de ting du lærer på Coach uddannelsen, og du får sat alle de helt grundliggende principper og begreber indenfor coaching sat på plads.

Vi begynder at kigge på de fem grundlæggende færdigheder du som coach skal beherske:

  • Lytning. Coaching består af 80 % lytning og 20 % tale.
  • Intuition. Lær at se efter det der ligger mellem linjerne – det vigtige der IKKE bliver sagt.
  • Spørgeteknik. Det at kunne stille de rigtige spørgsmål der får indsigten og handlingen frem i din coachee/klient er noget af de allervigtigste.
  • Handling og læring. Formålet med coaching er som regel at få resultater – altså at handle. Samtidig med dette så lærer coacheen også noget, udvikler sig som menneske og bliver i stand til bedre at kunne handle fremover. Altså en god cirkel du får sat i gang der.
  • Selvindsigt: Hvis du skal være en god coach, så skal du også have en god selvindsigt. Ellers vil du kunne blive påvirket alt for meget af de ting du og dine coachees/klienter arbejder med.

Du skal kunne se ud over dine egne briller, og begrænsninger, og følge dine coachees.

 

Modul 3. Coaching samtalerne

Her lærer du hvordan du strukturer dine coaching samtaler. Både hvordan du laver den første coaching samtale med dine coachees, og hvordan du får struktur på de kommende samtaler.

 

Modul 4. Coaching færdigheder – Lytning – Lyt 80 % og tal 20 %.

Her kigger vi på, hvordan du lytter effektivt. De allerfleste mennesker er ikke ret gode til at lytte, men det er utroligt vigtigt at du behersker dette når du er coach. På Master Coach uddannelsen lærer du nogle meget effektive lytte teknikker, som meget vel kan ændre den måde du omgås andre mennesker på – på en positiv måde.

 

Modul 5. Coaching færdigheder – Intuitionen – et af dine vigtigste værktøjer som coach.

Intuitionen kan godt for mange være et alt for svævende og uklart begreb. Men der er intet overnaturligt ved det. Det er noget vi alle sammen har, og bruger i større eller mindre grad. De fleste af os er bare slet ikke opmærksomme på det.

Hvis du bruger din intuition når du coacher, så vil du få en fantastisk god dybde og du vil virkelig kunne få dine coachees til at nå resultater de ikke havde drømt om.

 

Modul 6. Coaching færdigheder – Spørgeteknik. Stil de spørgsmål der gør en forskel

Selv om vi skriver at du kun skal tale 20 % af tiden når du er coach, så er spørgsmålene alligevel et af de vigtigste værktøjer du får på coachuddannelsen.

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål der får dine coachees til at kigge ind ad og finde svarene på deres udfordringer i sig selv.

Du lærer også at stille spørgsmålene på det rigtige tidspunkt, hvilket er mindst lige så vigtigt.

 

Modul 7. Effektive spørgsmål - Masser af eksempler og træning

Her får du masser af eksempler på hvordan du sammensætter effektive spørgsmål der virkelig gør en forskel.

 

Modul 8. Handling og læring. Det der skaber resultaterne for coacheen er action og handling.

Grunden til at vi bruger coaching, er for at få en eller anden form resultat. Derfor skal du lave en plan med din coachee for, hvad I vil have ud af coachingen. Der skal opstilles mål, og laves en handlingsplan.

Det lærer du i dette modul. Du lærer også at holde din coachee ansvarlig for de ting i aftaler. Dette er meget essentielt i et coaching samarbejde.

 

Modul 9. Din rolle som coach – Selvstyring

Det at tage en coachinguddannelse og arbejde med coaching er en vedvarende personlig rejse og udvikling. Hvis du ikke udvikler dig som menneske, så kan man egentlig sige at du går tilbage, og så vil du heller ikke kunne hjælpe dine coachees.

I dette modul får du en masse værktøjer til, hvordan du kan blive en rigtig god coach via selvstyring, og selvudvikling.

 

Modul 10. Værdier – det der driver os mennesker

Dine værdier er det der styrer dit liv. Det er grundstenen for hvem du er. Du kan godt ændre sine værdier hen ad vejen, og det sker meget ofte når du arbejder med en coach.

Hvis du kobler dine mål op på dine værdier, så er sandsynligheden for succes mange gange større, end hvis det bare er noget du har fået at vide af andre, at du skal gøre. I dette modul ser vi mere på, hvad værdier er, og hvordan du bruger dem i coachingen.

Du får et fantastisk værktøj til at bruge i din coaching for at se om coacheen har balance i sit liv, og lever efter sine værdier.

 

Modul 11. Øvelser omkring værdier. Brug af værktøjerne

I dette modul arbejder vi videre med værdierne, og du får endnu flere værktøjer du kan bruge i din coaching.

 

Modul 12. Balance coaching

Mange kommer til en coach, fordi de ikke synes deres liv er i balance. De er måske stressede, og  kan ikke få det til at hænge sammen. Deres karriere går måske ikke som planlagt, eller deres firma er på vej i den forkerte retning. Alle disse ting er tegn på at livet ikke er i balance. Det er det vi ser på i dette modul af coach uddannelsen, hvor du får værktøjer til at hjælpe dine coachees tilbage i balance.

 

Modul 13. Process coaching

Proces coaching handler om at nå et mål ved hjælp af en handlingsplan, visioner, mål og struktur. Det kan være et nyt job, en bedre fysisk form, bedre forhold, opstart af virksomhed, og meget mere. Procescoaching kan bruges i mange sammenhænge, både privat og erhvervsmæssigt.

I dette modul ser vi på hvordan du opbygger et godt processcoaching forløb.

 

Modul 14. Organisation af dine coaching samtaler. Flow i coachingen

I dette modul ser vi mere på hvordan du afholder dine coaching samtaler, og laver en struktur for din coaching. Hvor længe skal du arbejde med dine coachees/klienter, og hvordan du skaber det rigtige flow i din coaching.

Du får forslag til hvordan du kan sammensætte coaching pakker som er lettere at sælge.

 

 


 

Coaching i organisationer

 

Modul 15. Coachens jobbeskrivelse i en organisation

Lige meget hvilken for coaching du arbejder med, så vil der altid komme et element ind omkring arbejde og karriere. Det er uanset om du er Lifecoach, leder, eller intern coach i en virksomhed.

I dette modul ser vi også på, hvad denne del af Master coach uddannelsen indeholder – Blandt andet  en enkel plan for din coaching: Fundamentet, Læring og Handling.

Disse tre hovedelementer er så igen opdelt i yderligere nogle dele, som du kan læse om nedenfor. Som du kan se, så giver dette her dig en meget overskuelig og lettilgængelig tilgang til coachingen.

 

Modul 16. Coaching fundamentet

Det første element er Fundamentet. Det er basis for coaching forløbet. Det er her du lærer din coachee at kende, hvor du skaber tillid, finder ud af hvad I skal arbejde med, og så videre. De fire elementer i fundamentet er: Skab forbindelse, opstil forventninger, observer, og forbered.

 

Modul 17. Læringsfasen for dine coachees - Lær at give effektiv feedback

Læringen er en vigtig del af coachingen, for det er der hvor din coachee/klient får den indsigt i sig selv eller udfordringer der gør, at hun/han kan bevæge sig videre og skabe resultater.

Når I har fastsat mål, lagt planer, så er det vigtigt at du giver feedback og støtte, og det er det, der skaber læringen.

 

Modul 18. Handlingsfasen - Skab fokus og fremdrift

Målet med coachingen er, at få skabt en eller anden form for resultater. I denne del af din coaching får du skabt fokus og du får din coachee sat i gang med sin handlingsplan.

 

Modul 19. Coaching sproget. Brug dit sprog rigtig og skab resultater

I dette modul på coachuddannelsen ser vi på, hvilke ord du skal vælge når du coacher. Det kan måske lyde banalt, men netop dit ordvalg har en kæmpe betydning for, hvordan dine spørgsmål, eller råd bliver modtaget.

 

Modul 20. Coaching dialogen

Coachingen er en form for dialog. I dette modul får du et indblik i hvordan en coaching dialog kan opbygges Du skal dog ikke sige så meget som din coachee, men det er vigtigt at din dialog med dine coachees foregår på den rigtige måde.

 

Modul 21. Specielle coaching situationer

Her ser vi på nogle lidt specielle coaching situationer du kan komme ud for. Du får mange flere af den slags under Coach cases, som du også får adgang til under din coach uddannelse.

 

Modul 22. Coaching med hjertet

I dette modul kigger vi på overbevisninger de overbevisninger vi har. Både dem dine coachees/klienter har, og dem du selv har når du coacher.

 

Modul 23. Kommunikationsfiltre

Vi har alle sammen nogle mentale filtre som kommunikationen med andre skal igennem. Det er vigtigt at du, som coach, ved en masse om disse filtre. Det gælder både dine egne og dine klienters filtre.

Man kan også kalde disse filtre vores livsopfattelse, eller vores overbevisninger. De kan enten støtte os i det vi gerne vil, eller de kan forhindre os i at nå det vi gerne vil.

 

Modul 24. Coaching stile. Find den rigtige coaching stil

Du kan ikke bruge den samme coaching stil overfor alle. Du skal kunne tilpasse dig dine coachees, og det lærer du dette modul. Du får blandt andet fire forskellige overordnede persontyper, som du kan møde, og instruktion i hvordan du coacher og motiverer hver enkelt af disse typer.

 

Modul 25. Coaching tips

I dette modul får du en række tips til at blive en endnu bedre og mere effektiv coach. Der er meget mere om dette i nogle af de tillægsmoduler du får på Master Coach uddannelsen.

 

Modul 26. Selvtillid som coach

I dette modul ser vi på din selvtillid som coach. Vi ser også på hvad selvtillid og selvværd er, og hvordan du finder det frem i personer og i teams.

 

Modul 27. Coaching som anvendt lederskab – til dig der er leder

I dette modul lærer du hvordan du kan bruge din coach uddannelse hvis du er leder, eller ledende medarbejder, og skal coache f.eks. en medarbejder.

 

 

  

 

E-learning - frihed og fleksibilitet

E-learning er fremtidens lærestil - stressfri og fleksibel

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
  Limfjordsgade 50C, Gjøl, 9440 Aabybro

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

  • MCbanner 260 65
  • MBCbanner-260-65
  • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.