Stress Coach uddannelse

stresscoach banner

  

Bliv certificeret StressCoach

Nu kan vi endelig præsentere dig for den helt nye Stress Coach uddannelse fra Coach Academy.

Stress og depression er af WHO blevet nævnt som vor tids folkesygdom. Flere og flere mennesker lider af stress i større eller mindre grad, og det ser desværre ud til kun at blive værre.

Bliver stress ikke håndteret kan den få meget store helbredsmæssige og samfundsmæssige omkostninger. Stress kan i værste fald udvikle sig til depression, hjerte/karsygdomme og alt for tidlig død. Det har også meget store omkostninger for firmaer og det offentlige i form af sygedage og formindsket effektivitet.

Statens Institut for Folkesundhed har offentliggjort deres seneste undersøgelse omkring stress. Det er foruroligende læsning.  Den viser at i 1987 var der 5,8 % af befolkningen der var alvorligt stressede. I 2010 er dette tal steget til 12,8 %.

Problemet er ikke bare stigende, men accelererer også voldsomt. Desværre har vi nok slet ikke set toppen af det endnu.  Omkring halvdelen af alle mennesker føler sig mere eller mindre stressede på deres arbejde – og over 12% føler sig altså alvorligt stressede.

Andre tal viser også klart hvor stort et problem stress er:

 • Hver dag er der igennemsnit sygemeldt 35.000 personer på grund af stress.
 • Der er 1400 dødsfald årligt der direkte kan kobles på stress.
 • Der indlægges årligt 30.000 mennesker på hospitalerne på grund af stress.
 • Der sker omkring 500.000 henvendelser til praktiserende læger på grund af stress.
 • Sygedagpenge på grund af stress beløber sig årligt til 8 mia. kroner.

 

Et kæmpe behov for Stress Coaches

Derfor er der – lige nu – et kæmpe behov for stress coaches, som kan hjælpe på andre måder. Nemlig med at hjælpe folk INDEN de kommer så langt ud at de skal til læge eller psykolog. En stresscoach kan hjælpe med at man – i tide – får ændret på ens liv, og på ens måde at håndtere problemer og stress på.  
Coaching er mere fremadrettet og proaktiv end terapi og medicinsk behandling. Og den er meget effektiv, hvis man bruger den i god tid og som forebyggelse af alvorligt stress.

Stresscoach Uddannelsen hos Coach Academy giver dig alle de værktøjer du har brug for, så du på en professionel og kompetent måde at kunne coache mennesker under stress.
Du får et dybtgående indblik i stress og du lærer at forstå stress. Du lærer at coache dine klienter så de bliver mere immune overfor stress og pres. Du hjælper dem med at kunne håndtere arbejde og hverdag på en ny og stærkere måde.
På stresscoach uddannelsen lærer du en række af de allermest effektive teknikker som kan være med til at skabe varige resultater med stressstyring og stressbehandling.

 

Stress er ikke en sygdom!

Stress er ikke en sygdom, men et symptom på at du er presset og at der ikke er balance i dit liv. Det kan være der skal ændres på jobbet, på dine prioriteringer, forhold eller andet.
Stress kommer som regel fra den måde vi fortolker det der sker vores liv. En begivenhed har ikke en mening før vi giver den det. Og det er noget helt centralt i Coach Academy´s stresscoach uddannelse.

Denne måde at anskue stressen på giver også en forståelse at det er vores eget ansvar at gøre noget ved stressen – og du kommer ikke i en offer rolle, hvor det er ”de andres skyld”.

Du kender sikkert også det, at to mennesker kommer ud for den samme begivenhed, eller det samme problem. Den ene flipper totalt ud og går i sort, mens den anden tager det helt roligt og får hurtigt løst problemet og kommer videre. Situationen er den samme – men hvad er det der gør forskellen?

Det er de to personers måder at fortolke situationen på der gør forskellen. Denne forskel i måden at fortolke tingene på, kan skyldes mange ting – blandt andet hvor meget pres der ellers er i ens liv, ens følelsesmæssige bagage og meget mere - men det lærer du alt sammen meget mere om på din stresscoach uddannelse.
Du kan som regel ikke ændre ret meget på det der sker omkring dig. Hvis du er ansat i en stor organisation kan det være svært at ændre på dit job. Du kan heller ikke ændre på de mennesker der er omkring dig, eller på hvordan samfundet udvikler sig.

Hvad gør du så?

Du har to muligheder. Du kan vælge at gå ind i offer rollen og sige at det er alle de andres skyld. Denne metode er nok den mest brugte, men den løser bestemt ikke problemet – tværtimod.
En anden – og mere effektiv og proaktiv løsning er at ændre din reaktion på det der sker. Du ændrer din reaktion, og din fortolkning af det der sker er løsningen på det meste af stressen.

Ved at gøre det, vokser du samtidig som menneske og bliver meget stærkere. Selvtilliden bliver også meget større – simpelthen fordi du sætter dig i førersædet af dit eget liv.

Og det er værktøjer til at hjælpe dine klienter med at gøre det, du får på stresscoach uddannelsen.

Det er disse ting coaching og stresscoaching er helt perfekt til – og som samfundet ser ud nu, så er der kæmpe muligheder for dig til at kunne gøre en kæmpe forskel og hjælpe andre og samtidig gøre det til en god og lukrativ karriere. Det kan være som selvstændig coach, som intern coach i en organisation, som HR medarbejder, eller som supplement til en terapeut/rådgiver uddannelse.

Så hvad venter du på?

Læs mere nedenfor hvad du blandt lærer om på online uddannelsen til certificeret StressCoach.

   

VIGTIGT om StressCoach uddannelsen

Det er vigtigt at huske på at denne stresscoach uddannelse IKKE gør dig til psykoterapeut. Selv om du får en lang række værktøjer der kan virke terapeutiske. Når du arbejder som stresscoach, så er det MEGET vigtigt at du skelner mellem stress på grund af f.eks. arbejdspres, og så en person der er kommet ud over kanten og er havnet i en depressions tilstand. Er det sket, så skal vedkommende straks henvises til læge, psykolog, psykoterapeut eller lignende for at få den rette behandling.

 


En stresscoach må IKKE begynde at behandle depression og andre psykiske lidelser. Stresscoaching handler om at give effektive og positive værktøjer der gør en stærkere og mere ”immun” overfor stressen.

 

Hvordan foregår StressCoach uddannelsen?

Uddannelsen foregår via E-learning, hvor du får adgang til lektionerne via din personlige kursistside via internettet. På siden finder du dine lektioner, tests, ekstra materiale, og videopræsentationer af nogle af lektionerne. På den måde har du total frihed til at tilrettelægge din stress coach uddannelse, helt som du vil. Du har også lige så lang tid du ønsker til at tage din coachuddannelse.

Og selv efter du har taget din eksamen er der stadig adgang til materialet, så du altid kan gå tilbage og bruge det som reference i dit daglige arbejde.
Du kan også vælge at printe materialet, hvis du foretrækker at læse på den måde.

 

Hvor lang tid tager stresscoach uddannelsen?

Det bestemmer du selv. Normalt så kan man færdiggøre Master Coach delen på 2-3 måneder, og Stress Coach delen vil sikkert tage lidt længere. Det er vigtigt at du laver alle opgaver og sørger for at træne dine færdigheder med prøveklienter.

Så et godt bud er, at du kan blive helt færdig med din Stresscoach uddannelse på 6-8 måneder – hvis du læser din uddannelse samtidig med andet job.
Fokuserer du 100% på uddannelsen vil du kunne halvere tiden.

 


 

Hvad består stresscoach uddannelsen af?


A: Master Coach uddannelsen

Denne uddannelse giver dig alle de grundlæggende og mere avancerede coaching færdigheder som er nødvendige for at du kan coache – ikke kun i forbindelse med stress, men i alle henseender.
Denne basisviden er helt afgørende for at du kan blive en professionel og kompetent Stresscoach.
Hvis du allerede har taget Master Coach uddannelsen hos os, så kan du få stress coach uddannelsen til en specialpris.

Læs mere om Master Coach uddannelsen HER.

 

B: Hvad er stress og hvorfor får vi det?

Det er vigtigt at du har et indgående kendskab til stress, og hvorfor vi får det. Dette modul giver dig et indblik i stress og hvorfor vi bliver så stressede nu om dage. I dette modul tager vi også fat på hvordan vi kan ændre reaktionerne på stress.

 • Hvorfor bliver vi alle sammen så stressede?
 • Stress cirklen – en selvforstærkende proces
 • Hvordan påvirker stressen os?
 • Medicin mod stress
 • Måden du tænker på gør dig stresset
 • Usikkerhed – En sikker del af livet
 • Hvordan bliver du bedre til at håndtere usikkerheden?

 

C: EFT teknikken

EFT (Emotional freedom technique) er et af de allermest effektive værktøjer til f.eks. håndtering af stress. Derfor er det en vigtig del af stress coach uddannelsen.
Der findes tusindvis at værktøjer til stresshåndtering, og mange af dem er meget besværlige. Og det er jo ikke det en stresset person har behov for.

Man har derimod brug for noget der virker her og nu og det gør EFT teknikken. Det er en teknik du let kan lære dine klienter, så de kan blive selvkørende og bruge teknikken efter behov, mellem Jeres samtaler.

Der er 8 spændende moduler om EFT, og du lærer teknikken via tekst og video. Du får en masse praktiske eksempler på hvordan du kan bruge teknikken – både i forbindelse med stress og andre problemer.

Denne del omfatter 8 moduler samt videodemonstration af teknikken.


D: Terapeutisk EFT

For at gøre dig til ekspert i brugen af EFT så indeholder stresscoach uddannelsen en mere avanceret tilgang til EFT. Der lærer du teknikken endnu dybere, og mere om hvordan du bruger den i behandling, og coaching.Du lærer også hvordan du agerer og behandler dine klienter professionelt.

Denne del indeholder 8 moduler.

 

E: StressCoaching delen

I denne del får du en række moduler der hver kigger på et specielt aspekt af stressen, og hvorfor vi får det. Det er lige fra hvilke typer mennesker der er mest udsat for stress, perfektionisme, selvbebrejdelse, stress på jobbet og meget mere.
Der er også lektioner om mad, vitaminer, sukker, rygning. Du lærer også om åndedrætsteknikker, meditation og bare det at blive mere opmærksom.

Du får også en lang række effektive værktøjer til brug i din stressbehandling og stresscoaching. Værktøjskassen med stresscoaching værktøjer bliver løbende udvidet.


Du kan se en komplet liste over hvad du lærer i denne del af stresscoach uddannelsen:  

 • Tag kontrol over dit liv
 • Find det rette perspektiv
 • Lær at lytte til intuitionen
 • Hvilke personer er mest udsat for stress?
 • Test om du er en A eller B type personlighed
 • Fjernelse af irrationelle tanker og overbevisninger
 • Angst og selvværd
 • Test af angst og dit selvværd (selvtest)
 • Udvikling af dit selvværd og formindskelse af angsten
 • Kontrol over din situation
 • Perfektionisme
 • Test hvor perfektionistisk du er
 • Hvor kommer perfektionismen fra?
 • Sammenligning med andre
 • Du skal sætte grænser – Lær at sige nej
 • Lær at acceptere dig selv
 • Slip de negative minder fra fortiden
 • Glæde – Hvad er det?
 • Skyldfølelse
 • Selvbebrejdelse
 • Stress på jobbet
 • Test – Identificer dine symptomer på job stress
 • Hvad er det der stresser dig på jobbet?
 • Alt for meget arbejde
 • Uklare og urealistiske mål
 • Karriere blokeringer
 • Find ud af hvordan du reagerer på Job stress
 • Ændring af dine tanker
 • Lad være med at presse dig selv
 • Ernæring og motion i relation til stress
 • Vitaminer
 • Kaffe
 • Sukker
 • Rygning
 • Alkohol
 • Motion
 • Meditations og åndedrætsteknikker der lindrer stress
 • Åndedrætsteknikker
 • Meditation
 • Forskellige måder at meditere på
 • Opmærksomhed – Lev i nuet
 • Giv slip på dine tanker

Stressværktøjer

 • Gravstenen
 • Sidste dag øvelse
 • Stress boomerangs
 • Lyn stress øvelse
 • Ændre din reaktion på stressen

Og mange flere….


Denne del indeholder også en række spørgeskemaer og selvtests som du kan bruge med dine klienter.

 

F: Afsluttende eksamen

Efter du har gennemgået stresscoach uddannelsen kan du afslutte den med en online eksamen hvor efter du (når du har bestået) får udstedet certifikat og uddannelsesbevis på at du er certificeret stress coach.

 

  

Pris for Stress Coach uddannelse

 
Uddannelsen koster  kr. 1.299,00. Incl. moms. 
 
 

 

E-learning - frihed og fleksibilitet

E-learning er fremtidens lærestil - stressfri og fleksibel

Om Coach Academy

Coach Academy har leveret online coach uddannelser siden 2003 og har uddannet over 3500 coaches.

Kontakt oplysninger

 

  info (@) coachacademy.dk
  Limfjordsgade 50C, Gjøl, 9440 Aabybro

 

Coach Academy

Fra bloggen

Coach Uddannelser

 • MCbanner 260 65
 • MBCbanner-260-65
 • STCbanner 260 65

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og brugervenlighed af vores webside. Alle disse cookies respekterer dit privatliv. Se vores privatlivspolitik under Support. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

Jeg accepterer cookies fra denne webside.